Szeretném bemutatni Katát és barátját Gömbit a katicabogarat!
   Csohány Gábor vagyok, zenész, meseszerető ember és apuka is, bár a fiam már igen rég kinőtte a meséimet.
2012 januárjában megismerkedtem Gyarmati Vikivel akinek több mesekönyve és egyéb gyerekekhez szóló kiadványa jelent meg az elmúlt években. Azt találtuk ki, hogy a nemsokára megjelenő új könyve mellé írok pár dalt és így együtt nem csak a boltok polcaira tesszük le, hanem előadásokon, rendezvényeken közvetlenül a gyerekekhez is elvisszük a történeteket.
   Mivel ötletből már most van annyi, hogy akár több kötetre is elég lenne, ezt a mesét, ezt a műsort egy sorozat első tagjának szánjuk. Több éves közös munkában gondolkodunk, hiszen mindketten örömünket leljük ebben a produkcióban és ezt a jóérzést szívesen megosztanánk...
   A "célközönségünk" elsősorban az ovik közép-nagycsoportosai és a kisiskolások, a műsor nekik készült, a dalok viszont úgy tűnik sikeresek a nagyobbaknál is!
   A mostani történet Katáról és katicabogárról szól akik jóbarátságba keverednek egy szép nyári napon. Terveink szerint a jövoben is ők lesznek a foszereplők. A bogárka nevet is kap Katától és ezentúl Gömbiként éldegél, bebújva a kislány zsebébe. Kata megmutatja neki az környezetét, a szobáját, a kertjét, a katica pedig bemutatja neki az ő barátait a bogarakat és, hogy milyennek ismeri a kertet! Így jutunk el a kerti tündérekig, akik bált rendeznek Kata tiszteletére. Erről szólnak a dalok, ez lett a műsor címe is, ezért "Tündér bál".
   Természetesen itt nem áll meg a történet, folytatódik, de egyre inkább a gyerekek, a közönség kerül a fókuszba!

   A műsorban természetesen van lehetőség a gyerekek bevonására például egy dobbantós tánc vagy egy buborék fújó verseny erejéig, a kalapos-játékról nem is beszélve (ami természetesen Katás-katicás ajándékokat eredményez amit a "srácok-lányok zsűri" szavaz meg), ha ez technikailag kivitelezhető. A kisiskolásokkal pedig rendszeressé vált az együtt éneklés, mivel ők olvasni tudják a kinyomtatott dalszövegeinket így néhány refrén már együtt szólal meg! 
   Egyéb kreatív program is beépíthető igény és megbeszélés szerint mint például katica rajzolás, fekete pöttyös piros forgó készítése és egyéb a szereplőkhöz köthető tevékenység!
       Az előadáson mesélek, énekelek, gitározom, szervezem a játékot a gyerekekkel, de, ha van rá igény a Katica-könyvek írója Gyarmati Viki is elkisér, mesét mond, diavetitést tart, kreatív foglalkozást vezet.
   Az előadás általában 40-50 perc, de bizony megesik, hogy kicsit elhúzódik...

Most ennyit, a többit személyesen!

Ha a műsor felkeltette az érdeklődését kérem jelezze ezt felém bármelyik elérhetőségemen, ha pedig kérdése lenne ne habozzon feltenni, szívesen válaszolok!

Üdvözlettel:
Csohány Gábor
info@trur.hu
trubur@gmail.com
+36 20 454 0581
csohanygabor   (Skype)
Gyarmati Viki
www.gyarmativiktoria.hu
katicamesek@gmail.com

   A Tündér bál előadás az év minden szakában aktuális tud lenni a témája miatt,
a nyárból indulunk, de az őszön keresztül eljutunk a télhez, majd a tavaszhoz.
Természetesen kisebb súlypont áthelyezésekkel és kifejezetten a történethez,
évszakhoz írt dalokkal kiegészítve. Gyereknapra pedig külön műsorral készülünk!

Néhány kép néhány előadásról, katt ide...
Sőt, én magam is bemutatkozom!